Miko's verhaal

Miko’s eethuisje op het gezellige Zeeburgereiland in Amsterdam kun je meteen herkennen aan de felroze muren en knal oranje stoelen.  De uitstraling is geïnspireerd op het huisje van Opa en Oma op Sumatra, Indonesië, net zo roze van kleur en paars betegeld.

Het huiselijke sfeertje is gelijk voelbaar zodra je binnenstapt. Met drie bistro tafeltjes, opvallende schilderijen uit Indonesië en een typische mini market straalt Miko eigentijdse gezelligheid uit en wordt daarom ook goed bezocht door de gasten op het eiland en ver daarbuiten.

Soulfood zoals “thuis”

Wat ooit begon als een cateringbedrijf aan huis is uitgegroeid tot een
eethuis op het zeeburgereiland. In juni 2022 kwam een pand vrij te staan op het eiland en pakte Miko zijn kans. Na jarenlang vanuit huis catering te hebben verzorgd werd het tijd voor een uitbreiding.

Miko wilt met zijn familiegerechten een huiselijke sfeer creëren om zo dichtmogelijk bij de oorspronkelijke smaken en gerechten uit Indonesië te blijven. In 2020 liep hij mee met koks van traditionele Indonesische streetfoodkraampjes op Bali, Ambon en Jakarta. Hij liet zich hierdoor nog verder inspireren door de authentieke smaken en voerde dit door in zijn gerechten.

Kom gezellig eten bij Miko om de Indonesische keuken te proeven! Geniet van een avondje uit tijdens onze ‘traditionele’ open mic avonden of reserveer een high tea ceremonie als je iets te vieren hebt. Daarnaast kun je Miko ook vinden op evenementen zoals Kwaku. En bieden wij catering aan voor elke gelegenheid voor zowel particulieren als bedrijven.

miko amsterdam zeeburgereiland

Eigentijdse gezelligheid bij Miko op het Zeeburgereiland

Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van Miko nieuwtjes en promo deals.

Gallery not found.